KrisTýnin svět

čtvrtek, listopadu 23, 2006

Ćarodějky (Craft, 1996)



Kamarádky Rochelle, Bonnie a Nancy koketují s magií a zkoušejí různá kouzla, ale nemají velký úspěch. Pomocí kouzel chtějí dívky vyřešit svoje problémy. Černošku Rochelle šikanuje blonďatá kráska a rasistka Laurou, Bonnie se stydí za své tělo, protože je příšerně popálená a Nancy vyrůstá v neutěšených rodinných poměrech, pokud se tak dá nazvat díra, kterou obývá se svou věčně opilou matkou a násilnickým otčímem. Společně tvoří školní trojlístek outsiderů nezapadajících mezi zhýčkané studentské primadony z lepších rodin. Aby zahnaly tíživou realitu, utíkají se k iluzi, že by to fungovalo, kdyby měly čtvrtou sestru. A pak se do města přistěhuje Sára Bailey se svým otcem a nevlastní matkou a magický kruh může být konečně uzavřen. Osamělá dívka, která se před časem pokusila o sebevraždu a trpí traumatem ze smrti matky, je ráda, že má po dlouhé době opravdové kamarádky a tak je ochotná s nimi ledasco vyzkoušet.




Kamarádky rychle zjistí, že Sára není obyčejná dívka, její matka byla čarodějka a Sára sama má ohromné schopnosti. Po provedeném rituálu a krátkém čekání se dostaví první potěšující výsledky. Sára vytrestá spolužáka Chrise, který ji před ostatními spolužáky ponížil a zesměšnil, když se s ním odmítla na první schůzce vyspat. Přinutí ho, aby se do ní zamiloval a doprovázel ji všude jako pejsek. Rochelle způsobí, že Lauře vypadá její pýcha - nádherné blond vlasy. Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech a Nancy získá peníze z pojistky po nevlastním otci a může začít žít stejně jako její spolužáci. Jenže to, co začalo zdánlivě nevinnými žertíky na adresu těch, se kterými měly dívky nevyřízené účty, brzy nabere nečekaný směr. Lehkomyslně vyslovená přání totiž mají mnohem vážnější důsledky, než si dívky dokázaly představit a navíc se jim kouzelná moc začne vážně vymykat z rukou. Čekání na prvního mrtvého netrvá dlouho.



Sára jako první zjišťuje, že dívkám moc přerůstá přes hlavu. Chris je napůl šílený, chodí za ní i v noci, neustále jí volá a dokonce se ji pokusí přepadnout. Lauře zhnisala kůže po celé hlavě a je úplně plešatá. Bonnie, která se konečně cítí krásná, je svým vzhledem doslova posedlá a Nancy narušuje magickou rovnováhu, kde může, a pořád chce víc. Sára se pokusí své bývalé kamarádky zastavit a tím uvede do pohybu šílený kolotoč. Nancy se své moci nechce vzdát a pokusí se Sáru zabít, ale Sára se ubrání. Je donucena znovu sáhnout po svých magických schopnostech, které jsou, jak se zdá, mnohem větší než dívka tušila a tak se uprostřed noci rozpoutá zuřivá bitva čarodějnic.

Film najdete tady:

http://www.rapidspool.info/viewtopic.php?f=243&t=22254

Štítky: , , , , ,

0 Comments:

Okomentovat

<< Home